Menu Zavřeno

EP30 karel čapek – drama

Čau! V EP30 pokračujeme v krátkém seriálu o Karlu Čapkovi. Dnes si stručně povíme o jeho cestopisech, detektivkách a esejích, ve zbývajícím čase se budeme věnovat jeho (i Josefovým) divadelním hrám. Probereme si jeho ranou neoklasicistickou tvorbu, světoznámé drama RUR, anti-totalitní alegorii Ze života hmyzu a nejvíce času budeme věnovat protifašistickému dramatu Bílá nemoc. Rozebereme si děj, postavy a některé další zajímavosti týkající se jak Čapkovy dramatické tvorby, tak i jejího vztahu k tehdejším geopolitickým událostem.

Tento díl je druhý v pořadí. Pokud jste neviděli EP29 karel čapek – próza, můžete kouknout tady a najdete to i na našem YouTube kanále a zde na webu.

Každý týden pro vás vypouštíme nové video. Pokud se o něm chcete dozvědět co nejdřív, sledujte nás na Facebooku a na YouTube kanále #napotítku. Tady na našem webu najdete různé články nebo třeba testy. Chtěli byste video na téma které jsme přeskočili nebo nám třeba říct, co se vám nezdá nebo se vám líbilo? Napište nám na Facebooku nebo do komentářů na YouTube a hlavně sdílejte, ať i vaši kamarádi a spolužáci mají na potítku inspiraci.

Ať se vám dobře čte!