Menu Zavřeno

EP25 didaktický test – maturita 2017

Čau! Jelikož za pár dní začínají maturity, připravili jsme dneska speciální díl EP25, ve kterém se budeme věnovat didaktickému testu z češtiny. David už jeden takový text (samozřejmě jen ukázkový) připravoval, takže ví dost přesně, jaké typy úloh se v textu s největší pravděpodobností objeví a jaký okruh znalostí budou tyto úlohy testovat. Kromě toho u každého typu úkolu zkusíme alespoň v rychlosti probrat některé obtížnější dovednosti, které se v textu mohou objevit (třeba doplňkovou větu vedlejší, psaní velkých a malých písmen u názvů ulic atp.). Podrobněji se zaměříme také na úkoly, které se v testu objeví skoro na 100%; třeba na úlohu, v níž máte v logické návaznosti seřadit několik úseků textu.

K tomuto tématu jsme také vydali PC2 #maturita2017 podcastu #podpotitkem. Více o podcastu najdete nahoře pod záložkou „podcast“. Pokud víte, jak to funguje, tak neváhejte začít odebírat. V PC2 se Dan s Davidem baví o tématech k didaktickému testu. Jako podklad posloužil oficiální seznam ze stránek CERMATu, který najdete zde. Poslouchat pak můžete i přes tuto stránku, kde najdete epizodu dole hnedka pod videem.

Každý týden pro vás vypouštíme nové video. Pokud se o něm chcete dozvědět co nejdřív, sledujte nás na Facebooku a na YouTube kanále #napotítku. Tady na našem webu najdete různé články nebo třeba testy. Chtěli byste video na téma které jsme přeskočili nebo nám třeba říct, co se vám nezdá nebo se vám líbilo? Napište nám na Facebooku nebo do komentářů na YouTube a hlavně sdílejte, ať i vaši kamarádi a spolužáci mají na potítku inspiraci.

Ať se vám dobře čte a hodně štěstí u maturit!

Podcast: PC2 #maturita2017

PC2 maturita 2017