Menu Zavřeno

EP13 karel havlíček borovský – tyrolské elegie

Čau! Je tu nový týden a s ním nové video! Dnešní EP13 je o Karlu Havlíčkovi Borovském. David vypráví o jeho životě a díle. Neměl to vskutku lehké ten Havlíček, ale o to lepší psal poezii. Dneska je to dlouhé, protože v druhé půlce David mluví o jednom jeho díle, které popisuje cestu do exilu, totiž Tyrolské elegie. Dílo je to krátké a čte se dobře a tak si ho můžete přečíst hned.

V návaznosti na dílo Havlíčka Borovského může kouknout na video o národním obrození tady a nebo na ostatní autory 19. století. Všechna videa najdete na našem YouTube kanále #napotítku. Zatím jsme mluvili o Máchovi a Erbenovi.

Vždy začátkem týdne pro vás vypouštíme nové video. Pokud se o tom chcete dozvědět co nejdřív, sledujte nás na Facebooku a na YouTube kanále #napotítku. Tady na našem webu najdete různé články anebo třeba testy. Víc testů na vás taky čeká v budoucnu, tak pečlivě vyhlížejte a hlavně sdílejte!

Příště bude speciální epizoda, která se nebude věnovat konkrétnímu autorovi nebo dílu, ale různým literárním školám. Za domácí úkol si zkuste vyhledat, co je tím myšleno, poněvadž školní budova to není.

Tak Davide, do toho..