Menu Zavřeno

EP10 romeo a julie

Čau! Je tu čtvrtek a s ním nová EP10 #romeoajulie. Jak jste si určitě všimli, je to dnes už podruhé, co se nám epizoda zpozdila a tak jsme si s Davidem řekli, že čtvrtek bude náš nový pravidelný den na vypouštění videí. Doufáme, že vás změna neodradí a budete dál koukat! Než se dostanu k tomu, co pro vás dneska máme, minule mluvil David o Macbethovi a ještě předtím o Shakespearovi. Pokud jste neviděli předchozí díly, najdete je na našem YouTube kanále, na Facebooku nebo tady na webu.

Další důležité sdělení je, že Romeem a Julií končí naše Shakespearovské období a s tím přichází další testík! Tentokrát bude v sérii dvou kvízů, jeden na informace z videí #napotítku a druhý rozšířený o informace, které musíte načerpat jinde. Doufám, že se vám testy vydaří a dáte nám vědět, jak jste si vedli! Ten první vypustíme dneska večer a druhý pak v neděli. Pokud nechcete, aby vám unikly, likněte naši Facebookovou stránku a ono to na vás vyskočí.

No ale abych nepředbíhal, ještě nás teď čeká poslední dílek do Shakespearovské skládačky a tím je dnešní EP10. David vám poví něco o Romeovi a Julii, i když, jak sám říká, předpokládá, že jste to všichni četli nebo aspoň víte o čem to je. A tak bude povídat spíš o významech, výkladu a zasazení hry do své doby. Pokud jste hru nečetli nebo neviděli, tak to udělejte, protože nejen že se budete v naší epizodě ztrácet, ale taky u maturity a mezi přáteli se předpokládá, že to všichni znají. Myslím si, že nečíst Macbetha vám kdekdo odpustí, ale Romea a Julii ne. Jestli se vám nechce číst nebo ochotnické divadlo ve vašem městě nemá hru na repertoáru, mrkněte aspoň na film. David dává tipy na filmy Franca Zeffirelliho a Baze Luhrmanna, ale těch verzí najdete i víc.

A hru si taky můžete stáhnout zdarma na webu Městské knihovny v Praze a to sice tady.

Takže tolik k povídání a teď něco ke koukání…